2012. június 12., kedd

Hírháttér

Tegnap eltörtünk egy poharat. Ennek a mondatnak nem sok hírértéke van, merthogy a poharak már csak ilyenek: eltörnek. De nem mindegy hogyan!

Mert az a pohár eltörhet egy heves veszekedés, ügyetlenség vagy figyelmetlenség miatt, de törtem én már poharat azért is, hogy így váljon igehirdetésem szemléltető eszközévé. Viszont a mai újságírók, hírszerkesztők pontosan tudják, hogy az emberek csak akkor fogják elolvasni írásaikat, ha annak figyelemfelkeltő, kissé (vagy nagyon is) túlzó, sokat sejtető címet adnak. Például így: Mi történhetett? - csörömpöléstől volt hangos a lelkipásztor lakása. Vagy: Vérfagyasztó zajok szűrődtek ki a lelkész lakásából - a szomszéd is hallotta, hogy földhöz vágtak egy poharat.

Mindez azért jutott eszembe, mert néhány napja Mészáros János Elek megnyerte az egyik közismert tehetségkutató műsort. A református, nőtlen presbiter igazán szimpatikus hozzáállásával engem is lenyűgözött. Viszont a győzelmet követő napokban az alábbi címekkel cikkeztek az operaénekesről: Mészáros János Elek családja majdnem földönfutóvá vált; Mészáros János Elek visszautasítja a nőket; Rajongói milliomossá tették Mészáros János Eleket; Most azt tippelgetik, hogy Mészáros János Elek szűz-e még; Nem szexel az esküvőig Mészáros János Elek - és még hosszasan folytathatnám. Pedig lett volna más írni való is, de az nem érdekelte a médiát, vagy legalábbis nem annyira, mint szerettem volna. Merthogy jó érzéssel töltött el, hogy valaki akkor, amikor autót, több millió forintot és nem tudom még mi mindent nyert, amikor az összes kamera őt veszi, amikor a közönség tombol, akkor ő örömében nem fetreng a földön, hanem elcsukló hangon Pál apostol szavait idézi: "Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam...". Nem mellékesen jegyzem meg: a Csillag Születik döntőjét 3 millió ember látta, így 3 millió magyar hallhatta a bizonyságtételt. Ritka pillanat és lehetőség volt ez a Krisztusba vetett hit melletti kiállásra. Örülök, hogy a győzelem pillanataiban is az Ige szavai forogtak János szívében, és a földi nyeremény helyett a mennyei kincsek foglalkoztatták, hiszen a sírás miatt nem befejezett idézet így zárul: "...Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája, melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró; nemcsak nékem pedig, hanem mindazoknak is, akik vágyva várják az ő megjelenését". (2Tim 4,7-8)

Ja, és még valami. A poharat a legkisebb lányom törte el - véletlenül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés