2012. március 13., kedd

Valláskárosultak

Néhány éve kezembe került a Biblia kódja című könyv. Lebilincselő olvasmány volt. A könyv azt próbálta bizonyítani, hogy a Biblia héber szövege olyan rejtett kódokat tartalmaz, melyek megfejtésével feltárul a jövő, a végső idők. 

A világsajtó tegnap adta hírül, hogy a 90 éves Harold Camping bocsánatot kért a Krisztus visszajövetelét megjósoló próféciái miatt. Egy idézet a hírből: "Májusban híveit sokkolta, hogy nem következett be a világvége, különösen azokat, akik emiatt felmondtak a munkahelyükön, vagy nyugdíj-megtakarításaikat, tanulmányaikra félretett pénzüket áldozták Camping több mint ötezer plakátból és 20, az üzenettel felmatricázott autóból álló kampányára." (punkosdi.hu)

De térjünk vissza a Biblia kódjához. Michael Drosnin, az író, bizonyára jó üzletet csinált művével, hiszen tudomásom szerint 3 kötetet is megjelentetett. Az emberek pedig - köztük én is - vették a könyvet, mert olyan fantasztikusan tudományosnak tűnt, hogy ha nem jobbról balra olvassuk a héber szöveget, hanem keresztül-kasul, akkor egy újabb szövegre bukkanhatunk, ami beszél Kadhafiról, Líbiáról, Szaddamról és másokról. Amikor túljutottam a meglepettségen, feltettem magamnak a kérdést: valóban ez lenne az isteni akarat? Valóban kódolt szövegeket tartalmazna az Írás? A kötetek megjelenése óta eltelt idő is bizonyította, hogy nem. Michael Drosnin jóslatai alapján ugyanis már túl lennénk egy atomholocauston és ki tudja még mennyi szörnyűségen. A világ valóban rossz irányba halad, de a végső idők menetrendjének legfontosabb paraméterei a Biblia számunkra is olvasható szövegében is szerepel. Istennek nem volt szüksége arra, hogy üzenetét kódolja és arra sem, hogy egy Michael Drosnin tárja elénk a dekódolt szöveget.

Harold Camping követőinek is tudnia kellett volna ezeket az alapigazságokat. Ők viszont a feltétlen hit emberei voltak. Ezért kerültek bajba. Némelyiküknek most nincs háza, állása, autója, vagy talán családja sem, mert az Úr nevében feláldozták azt. Csapdába esett valláskárosultak ők, akikről el tudom képzelni, hogy hitről, gyülekezetről, megváltásról, Jézus Krisztusról és pláne Krisztus visszajöveteléről hallani sem akarnak. Sajnos valláskárosultak nem csak a Campinghez és a Drosninhoz hasonló írásmagyarázók körül vannak.

A napokban feleségem találkozott egy fiatalasszonnyal. Nem túl régen költöztek Inotára. Megkérdezte tőle, hogy érzik magukat az új helyen. A válasz érdekes volt: "a házat nagyon szeretjük, de a szomszédok miatt nem felhőtlen az örömünk. Ők ugyanis nem akarnak szóba állni velünk, még csak nem is köszönnek, mert nem akartunk 'áttérni' az ő vallásukra" - mondta. Az említett szomszédok nem muzulmánok vagy buddhisták, hanem olyan keresztények, akik csak saját (üdvözítő) egyházukban tudnak gondolkodni. Ez a rossz hozzáállás, magatartás hány embert tett "valláskárosulttá"? Én magam is többször botlottam olyanokba, akiknek annyira elegük lett az erőszakos hitből, hogy hallani sem akartak a Bibliáról, vagy Jézus Krisztusról.

Az előttünk álló idők bizonyára lehetőséget adnak az ördögnek arra, hogy megtévessze ha lehet, a választottakat is. Résen kell lennünk. Tartsuk távol magunkat a "meséktől", hamis próféciáktól és ne annyira a  feltáratlannak hitt titkok, mint Isten hamisítatlan Igéje után sóvárogjunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés