2011. július 1., péntek

Újabb kínai történet

Ismét keresztényeket tartóztattak Kínában, jelentette a Worthy News beijing-i tudósítója. A Beijing Shouwang Gyülekezet tizenhat tagját fogták el, és tartottak náluk házkutatást. Kettőjüket háziőrizetben tartják, míg a többieket tíz különböző rendőrkapitányságra szállították. A fogvatartás leginkább elrettentésnek tűnik, mert az előállítottak jó részét már elengedték. A Hazafias Népfront agitátorai ugyanakkor meglátogatták a letartóztatottakat a rendőrségen a fogvatartásuk alatt, ahol „oktatásban” és „figyelmeztetésben” részesítették őket, valamint megpróbálták rávenni a gyülekezet tagjait, hogy „önként” csatlakozzanak a Hazafias Népfronthoz.
Ujjlenyomat, zaklatás, őrizet
A letartóztatásokat az előzte meg, hogy a Shouwang Keresztény Gyülekezet tagja az elmúlt hetekben kiálltak a hitük szabad gyakorlása mellett. Egy nyilvános demonstrációt is tartottak a Zhongguancun téren, ahol pillanatok alatt rengeteg egyenruhás és civilruhás rendőr jelent meg, akik buszokba tuszkolták a résztvevőket és egy közeli iskolába szállították, ahol fotókat készítettek róluk és ujjlenyomatot vettek tőlük. Ezek után a gyülekezet bérleményeit megszüntették, kilakoltatták a tagokat és az összes vezetőt (négy lelkészt) házi őrizetbe helyezték. A gyülekezet tagjai akik részt vettek a demonstráción, azóta elvesztették a munkájukat, az otthonukat, vagy épp mindkettőt.
A többi gyülekezet között vegyes visszhangot váltott ki a demonstráció: sokan elítélték a dolgot, mondván, hogy semmi értelme konfrontálódni a hatalommal, míg mások a szolidaritásukat fejezték ki a bajba jutottak mellett. (mindennapi.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés