2011. augusztus 15., hétfő

Új ég és új föld

Amint az a bejegyzéseimből is kitűnik, sokat foglalkoztat a világ jelenlegi és várható helyzete. Az sem titok, hogy a jövőt illetően - ha csak emberi oldalról vizsgálom azt - nem vagyok optimista. Hiszek a Bibliának, mely elmondja, hogy a megnövekedett gonoszság háborúkat, éhezéseket, gyűlölködést és megannyi szenvedést hoz Földünkre. Isten Igéje azonban másról is beszél.
Pál apostol azt írta Timóteusnak, hogy "minden rossznak gyökere a pénz szerelme". Mennyire igaz állítás ez! Tudjuk, hogy "a dohányzás károsítja az ön és környezete egészségét", hogy az alkohol családok ezreit rombolja szét, hogy a nagyobb profit érdekében mindenféle szemetet tunkolnak az élelmiszerekbe, hogy a háborúk sok pénzt emésztenek fel, de a várható bevételek, a haszon miatt az illetékesek szemet hunynak minden borzalom felett. A pénz ma nagyobb úr mint valaha. A ma tapasztalható pénzéhség romba fogja dönteni a világot. Gondoljunk csak arra, hogy milyen pánik alakult ki, amikor valamilyen mérgezés következtében egymás után kerültek a németek a kórházakba. Aztán valaki kitalálta, hogy a spanyol uborka a ludas. Mi lett az eredmény? A magyar uborka sem fogyott. Ingyen osztogatták az embereknek, de senkinek nem kellett. Vajon az ilyen események mögött nem húzódnak gazdasági érdekek? Ma egy pillanat alatt pánikot lehet kelteni, ami a tőzsdéken is érezteti hatását. Elég egy interjú, vagy annak egy meggondolatlan félmondata és máris változik a svájci frank, vagy más valuták árfolyama. Rengeteg a spekuláns, pénzsóvárgó ember és számuk csak növekszik.
Világunk a káosz felé menetel, ami előbb vagy utóbb el fog érkezni. A Biblia szerint ekkor alkalmas lesz az idő arra, hogy színre lépjen a nagy megmentő, az emberiség új üdvözítője, akit az Ige csak antikrisztusként emleget. Új felfogást, új elveket és egy új kort hirdet meg. A Biblia viszont egyértelművé teszi, hogy tetteit, reformjait a Sátán ereje által hajtja végre (2Thes 2,9). Az új kor, az új rend nem a világ valódi megmentését, hanem a Sátán uralmának kiterjesztését hivatott elérni.
Mi is várunk egy új kort, melyről Péter apostol ezt írja: "új eget és új földet várunk az ő (Isten) ígérete szerint, amelyekben igazság lakozik" (2Pt 3,13). Az antikrisztus is újat fog hozni. Romjaiból akarja felépíteni az új világot. De mi nem ezt várjuk, hanem az Ő, az Isten ígérete szerinti újat, melyben nem a pénzéhség, nem a becsvágy, vagy az önzés veti meg lábait, hanem az igazság! Addig is ennek a Jézus Krisztusról szóló igének az igazságát kellene megértetnünk sok emberrel, hogy ne váljanak a Sátán, az antikrisztus hitetésének áldozatává: "és nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nekünk megtartatnunk." (ApCsel 4,12)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés