2011. szeptember 9., péntek

Ne add fel!

Soha nem gondoltam volna, hogy az elektronikai játékok térhódításának idején a Lego vállalat 11 éven keresztül komoly veszteségeket könyvelt el. A két legkritikusabb évben 500 millió dolláros volt a veszteség.
Személyes életünkben is vannak mélypontok. Van, amikor egyik veszteség után jön a következő. Olyan pillanatok ezek, amikor a jövő semmi jót nem ígér. Mit teszünk ilyenkor? Nagyon változatos a felhozatal. Van, aki idegeskedik, tombol, depresszióba süllyed, de van, aki tovább küzd. Küzd, mert hiszi, hogy van tovább. Az élet mélypontjain a legnehezebb megtartani a hitünket. Ne csodálkozzunk azon, ha ilyenkor kevés bátorítást kapunk környezetünktől, hiszen hurrikánok idején még az időjósok sem beszélnek a majdan elkövetkezendő nyugodt, csendes, napsütéses időszakokról. Egyedül a hit az, ami túllát a viharokon, a romboláson. Ha van hitünk, és ha ez a hit Krisztusban van, akkor erőnk is lesz elviselni a viharos, veszteségekkel megterhelt időket.
Úgy tűnt, hogy a Legot semmi nem menti meg a csődtől. Aztán történt valami. Egy újabb csapás. Hekkerek feltörték az egyik robotépítő játékukat. A Lego vezetői ekkor úgy döntöttek, hogy összedolgoznak a hekkerekkel és figyelembe veszik az ajánlásaikat. Modernizálták a játékaikat, de úgy, hogy az alapokhoz nem nyúltak. Ma is büszkék arra, hogy az 1958 óta kiadott építőelemek mindegyike kompatibilis a ma piacon levőkkel. A modernizálás eredménye az lett, hogy 2004-ben minden addigi eladási csúcsot megdöntöttek. 11 év veszteség után fordult a kocka. Feladhatták volna, de tovább küzdöttek, mert hitték, hogy a lego kell az embereknek.
Mi sem adhatjuk fel. Küzdeni kell, mégpedig hittel! Azt tanácsolja a Biblia, hogy nézzünk fel Jézusra, a hit fejedelmére és bevégzőjére. Ha ránézünk, a legnagyobb viharok idején is kapunk annyi erőt, mely szükséges a kitartáshoz. Lehet, hogy a viharos idők rámutatnak arra, hogy bizonyos dolgokon változtatnunk kell, egy azonban maradjon változatlan: az alapok. Ha Jézusra és az Ő beszédeire építünk, van jövőnk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés