2012. január 31., kedd

Nem mindegy mit hallgatnak!

Azok a tinik, akik metál zenét hallgatnak, nagyobb kockázattal lesznek depressziósak vagy akár öngyilkosak is.

A korai beavatkozást tartják a legfontosabbnak a szakértők, mielőtt elkezdődnének a problémák. A legtöbb fiatal pozitív okokból hallgat zenét – hogy kiszorítsa a tömegeket, hogy jobb kedvre derüljön vagy hogy energiát merítsenek belőle, amikor edzenek. De a fiatalok, akik hajlamosak a depresszióra, jellemzőbben hallgatnak zenét negatív okok miatt - főleg metál zenét. A rap, a rock vagy a pop zene nincs olyan hatással a fiatalokra, mint a heavy metál. A fiatalok azért fordulnak a metál zene felé, hogy elmeneküljenek a valóságtól. A zene visszatükrözi nekik azt a fájdalmat, amit éreznek, így nem érzik magukat egyedül.
Bizonyos fiatalok hangulatára viszont pozitív hatással van a metál zene.
A szülőknek meg kellene kérdezniük gyerekeiktől, hogy hogy érzik magukat metál zene hallgatása után – ha rosszul, akkor abba kellene hagyniuk a hallgatását.
(Forrás: diagnozis.hu)

1 megjegyzés:

  1. Igy van kedves Norbert.Nem mindegy,hogy fiataljaink milyen zenével nőnek fel.A férjem,miután megmütötték a szivével (szivbillentyüt tettek neki platinából)soha nem tud benn lenni a fiatalok olyan ifikoncertjén 10 percnél tovább,ahol nagy a hangerő (a dob).Ki kell jönnie a teremből,mert az erős zene felpörgeti úgy a szivét,hogy kezd rosszul lenni.Ez is mond valamit....

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés