2011. május 30., hétfő

Mi van a fazékban?

Talán ismerős a történet, amikor Elizeus egyik tanítványa valami főzelékfélét főz az asztaltársaságnak. Amikor viszont ezt megízlelik, valaki felkiált: halál van a fazékban (2Kir 4,38-).

Lehet, hogy néha tudatlanságunk eredményeként kerül talán éppen saját családunk asztalára halált hordozó fazék? Lehet, hogy mi is csak jót akartunk, de kiderül, hogy amit tálalunk halált hordoz még akkor is, ha a tanítványhoz hasonlóan apróra vagdaljuk azt? Elgondolkodtató. Jelenleg a Spanyolországból származó uborkák okoznak pánikot. Németországban már többen is megbetegedtek és meghaltak azoktól a szennyezett uborkáktól, amit az édesanyák savanyúságként, vagy szendvicsekhez készítettek el. A zöldségféle viszont halált hordozott.
Mivel a lelki színtér tele van veszélyekkel, ezért fontos az óvatosság. Rengeteg dolog megmérgezheti gyermekeink, vagy épp saját magunk lelkét. Nem szabad úgy tennünk, mint ahogy ez a tanítvány tett, aki nélkülözhetetlen, a főzés szempontjából alapvető ismeretek nélkül hozott meg egy fontos döntést. Kiment a mezőre, aztán paréj helyett sártököt szedett. Szerezzük meg a szükséges ismereteket, hogy az asztalra tett fazék halál helyett életet hordozzon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés