2011. május 26., csütörtök

Szexvideók miatt válnak

"Az USA-ban felbomló házasságok mintegy 58 százaléka írható az online szex és pornó számlájára az Amerikai Családjogi Ügyvédek Akadémiájának kimutatásai szerint" - írja a mindennapi.hu. A cikk szerint a felmérés során több mint 1300 lelkészt kérdeztek meg, kiknek az 54%-a úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt esztendőben legalább egyszer megnézett valamilyen szexuális tartalmú online anyagot. Megdöbbentő, hogy a magukat egyháztagnak valló férfiak 50, míg a nők 20 százaléka néz kisebb-nagyobb rendszerességgel szexfilmeket. 
A "mindentudó" internet káros hatásaira már sokan és sokszor figyelmeztettek, de úgy tűnik mindhiába. Amikor valaki egyedül marad a képernyő előtt, kontroll nélkül engedhet teret vágyainak. A fiatalok innen szerzik torz információikat a szexualitásról, ezért nem csoda, ha az intimitás, hűség, titokzatosság, vagy éppen a romantika helyét átveszi - bocsánat a kifejezésért - az állatiasság és az erőszakosság. Mindezt azért is tartom fontosnak megjegyezni, mert jelenleg a 12-17 éves korosztály nézi leggyakrabban az online szexvideókat. 
A felmérésből kiderült, hogy a virtuális világ megmérgezi a házasságokat. Gondoljunk bele, hogy férfiak tömegei nézik a nyilván csábító hölgyeket, kiknek látványa után idegenkednek saját feleségüktől, akin esetleg van némi súlytöbblet a két-három gyerek megszülése után. Minél gyakrabban lépnek a virtuális világba, hús-vér társuk annál elfogadhatatlanabb a számukra. Ahelyett, hogy az évek teltével a felek egyre jobban értékelnék egymást, az elégedetlenség fokozódik. 
Istenfélelmünknek nem csak a templomban, a tömegben, hanem otthon, a magányunkban és a képernyők előtt is működnie kell. Ha harmonikus, kiegyensúlyozott életet, házasságot szeretnénk, akkor ezt nagyon komolyan kell vennünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés