2011. november 22., kedd

Műtétre várva

Tegnap óta Roli (16 éves fogadott testvérem) a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet vendége. Az orvosi vizsgálatok szerint az aortája 4,8 cm átmérőjűre tágult, a szívbillentyűk áteresztenek, a tüdőartéria pedig elmeszesedett. Szükségessé vált élete ötödik szívműtéte.

A műtétet végző orvos egészen a múlt hét csütörtöki napjáig abban a tudatban volt, hogy "csak" a tüdőartériát kell cserélni. Amikor meglátta a vizsgálatok eredményeit, olyannyira gondolkodóba esett, hogy édesanyámnak aznap nem is tudott mit mondani a műtéttel kapcsolatban. Tegnap aztán megszületett a döntés: Rolit megműtik, de csak a tüdőartériát cserélik. Ezt egyébként egy korábbi műtét alkalmával már cserélték.A beavatkozást várhatóan csütörtökön végzik, de mint mondták, ha a műtétek közül valamelyiket el kell halasztani, akkor már szerdán hozzálátnak a beavatkozáshoz.
Roli lelkileg jól van, de az imatámogatás ráfér. Meg ránk is. Édesanyám ma ismét Pestre utazott, mert a papírokat tegnap már nem tudták kitölteni (az orvosi konzílium ugyanis este fejeződött be). Most imádkozunk a szívek-vesék vizsgálójához, hogy ezekben a lelkileg nehéz órákban is legyen nyilvánvalóvá: Isten mindent és mindenkit kezében tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés