2011. október 17., hétfő

Világvége - ezúttal október 21-én


Ismét világvégét jósol, ezúttal október 21-re egy amerikai rádióprédikátor, aki idén tavasszal már csúnyán lejáratta magát egy hasonló "látnoki" bejelentéssel - közölte vasárnap a LivesScience.com. 
Harold Camping, a Family Radio Network prédikátora legutóbb "a biblián alapuló számkódokra" alapozva azt állította, hogy május 21-én jön el a végítélet napja, amikor óránként földrengések rázzák majd meg a bolygót és az életben maradottakra több hónapi kínszenvedés vár.
Camping, miután jóslata nem teljesedett be, júniusban agyvérzést kapott. A honlapján utóbb azt állította, hogy Isten nem földrengésekkel, hanem a félelemmel rázta fel az emberiséget. Most az állítja, hogy a vég csendesen köszönt majd be október 21-én.
Lorenzo Di Tommaso, a Concordia Egyetem vallástörténésze a LiveScience-nek elmondta: a világvégét jósoló személyek és csoportok utólag rendszerint azzal próbálják meg kimagyarázni a kudarcukat, hogy a jóslat helytálló volt, de azt nem megfelelően értelmezték. (Forrás: hirado.hu)

2 megjegyzés:

  1. Hibásan jósolta meg, mert élünk!:-)

    VálaszTörlés
  2. Egyébként vicc, amit ez a jóember művel. (Kár, hogy nevetni nem tudok rajta.) Újabb és újabb jóslatokkal áll elő, és mindig akad olyan, aki hisz neki.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Összes oldalmegjelenítés